آیا برای تبدیل شدن به یک مهندس نرم‌افزار خیلی دیر شده است؟


۲۲ اسفند ۱۳۹۹
آیا برای تبدیل شدن به یک مهندس نرم‌افزار خیلی دیر شده است؟

بسیاری از افراد این سوال که آیا برای تبدیل شدن به مهندسی نرم‌افزار دیر شده است را مکررا از خود و دیگر مهندسین نرم‌افزار می‌پرسند بنابراین ما در این مقاله تصمیم گرفتیم که زمان مناسب برای ورود به توسعه‌ی نرم‌افزار را با یکدیگر بررسی کنیم.

پاسخ به این سوال ممکن است برای افراد ۲۰ الی ۴۰ ساله یک چالش کاملا جدی باشد زیرا آن‌ها احساس می‌کنند که دیر موقع برای شروع اقدام کرده‌اند. بنابراین با شنیدن این سوال از افرادی با سن‌های مختلف می‌توانیم نتیجه بگیریم که سن افراد مسئله‌ی اصلی نیست.

تصور کنید که شخصی در ۳۰ سالگی تصمیم گرفته که توسعه‌ی نرم‌افزار را آموزش ببیند یا حتی می‌خواهد به یک مهندس نرم‌افزار واقعی تبدیل شود. حال دو ایده مطرح می‌شود:

  1. اگر او از همین حالا وارد مسیر یادگیری توسعه‌ی نرم‌افزار یا مهندسی نرم‌افزار شود می‌تواند در سن ۴۰ سالگی به یک مهندس نرم‌افزار بسیار عالی تبدیل شود.
  2. مسیر یادگیری را شروع نکند و در سن ۴۰ سالگی حسرت این را داشته باشد که کاش ۱۰ سال پیش شروع کرده بود.

این مسئله برای افراد دیگر با سن‌های ۲۰ یا ۴۰ سال نیز مطرح است. اساسا سن در حوزه‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار یک عدد است بنابراین بایستی تمرکز خود را بر روی دستیابی به موفقیت‌های مورد نظر یا کسب درآمد بیشتر سوق دهید.

یکی از دلایل ایجاد این سوال برای افراد در این است که خود را با بقیه‌ی افراد مقایسه می‌کنند. برای مثال اگر شما یک فرد ۲۵ ساله باشید و خود را با فرد ۲۰ ساله‌ای مقایسه کنید که مسیر یادگیری برنامه‌نویسی را تمام کرده و وارد حوزه‌ی توسعه‌ی تخصصی نرم‌افزار شده است، احساس ضعف و پشیمانی به شما دست خواهد داد.

راه حل موجود برای از دست ندادن اعتماد به نفس این است که دست از مقایسه کردن خود با دیگر افراد بردارید و با پافشاری به سمت هدف خود حرکت کنید. به این شکل می‌توانید هر روز نسبت به روز قبل پیشرفت کرده و سرانجام به هدف خود برسید.

اگر کاری را از همین امروز شروع کنید، در آینده متوجه خواهید شد که برای شروع دیر نبوده است و این قانون را بایستی در تمام زمینه‌ها به ذهن بسپارید.

بیایید کمی واقع بینانه‌تر به موضوع نگاه کنیم و محدودیت‌های موجود یا دلایل بازدارنده‌ای مانند موارد زیر را مورد بررسی قرار دهیم:

  1. هزینه‌های یادگیری
  2. زمان آزادی که می‌توانید به یادگیری اختصاص دهید
  3. اولویت‌ها و مسئولیت‌های حال حاضر شما

برخی از این مشکل‌ها راه‌های عملی واضحی دارند. هزینه‌های یادگیری را می‌توانید با مطالعه‌ی مقاله‌ی معرفی ۲۵ منبع یادگیری رایگان و آنلاین برنامه‌نویسی کاهش دهید. درباره‌ی زمان‌های آزادی که می‌توانید به یادگیری برنامه‌نویسی اختصاص دهید در مقاله‌‌ای جداگانه با عنوان چگونه برنامه‌نویسی را بهتر یاد بگیریم؟ صحبت کرده‌ایم و همچنین در مقاله‌ی راهنمای شروع مسیر یادگیری برنامه‌نویسی به مسیر صحیح یادگیری و مسائل پیش روی شما پرداخته‌ایم.

درنهایت می‌توانیم این گونه جمع‌بندی کنیم که احتمالا برخی عواملی وجود دارند که باید آن‌ها را درنظر بگیرید اما درصورتی که سن یا مشکل‌های قابل حل را بهانه‌ای برای شروع نکردن قرار داده‌اید حتما در آینده پشیمان خواهید شد. نگران وقت از دست رفته نباشید و تمرکز خود را بر روی آینده بگذارید. مطمئنا سال‌ها بعد که به گذشته نگاه می‌کنید از خود تشکر خواهید کرد.

منبع: https://typeofnan.dev/is-it-too-late-to-be-a-software-engineer

برچسب‌ها:

خدمات رایگان لیارا

۲.۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری رایگان

۲.۵ گیگابایت Object Storage سازگار با پروتکل S3 با دیسک‌های SSD به‌صورت رایگان دریافت کنید.

هاست رایگان برای دیتابیس‌

دیتابیس‌های MariaDB، PostgreSQL و Redis را فقط با یک کلیک و به‌صورت رایگان تهیه کنید.

سرویس DNS رایگان

به سادگی دامنه‌تان را اضافه کنید و به صورت رایگان رکورد‌های آن را مدیریت کنید.

۱۰۰ هزار تومان اعتبار اولیه

بعد از ثبت نام در لیارا مبلغ ۱۰۰ هزار تومان اعتبار هدیه دریافت می‌کنید که با توجه به ساعتی بودن هزینه سرویس‌ها، می‌توانید تمامی خدمات پولی را برای چندین هفته رایگان استفاده کنید.

ارسال ۱۰۰ ایمیل تراکنشی رایگان در هر ماه

در سرویس ایمیل لیارا شما می‌توانید تا ۱۰۰ ایمیل رایگان در هر ماه ارسال کنید و فقط برای بیش از آن هزینه پرداخت کنید. (به‌همراه دسترسی SMTP)

هاست رایگان برای انواع وبسایت

تفاوتی ندارد برای وبسایت خود از Node استفاده می‌کنید یا Laravel و Django، در لیارا می‌توانید به صورت کاملا رایگان آن را میزبانی کنید.

توسعه‌دهندگان درباره‌ی ما چه می‌گویند

تجربه کار باliara_cloud@امروز خیلی خوب بود. یکی از سرویس هام رو منتقل کردم روش و راضیم. انقد سریع و جذاب کارم راه افتادم اصن باورم نمیشد! برعکس سرویس های PaaS دیگه با اون همه پیچیدگیشون. دمتون گرم
...

MohammadReza
liara testimonial
keikaavousi

بعد از بسته شدن @fandoghpaas و ناراحتی همه‌مون از اینکه یه سرویس خوب و صادق نمی‌تونه از پس هزینه‌ها بر بیاد، سرویسم رو منتقل کردم به پاس لیارا (https://liara.ir @liara_cloud) . تجربه راحت و خوب. تفاوت‌هایی داشت که کمی کار می‌خواست ولی تا الان کاملا راضی.

jadi
liara testimonial
jadi

یه خسته نباشید باید به تصمیمliara_cloud@بگم،
بعد از چندین روز سرکله زدن با سرویس های مشابه بالاخره تصمیم گرفتم لیارا رو امتحان کنم و باور نمیشه ۱۰ دقیقه بیشتر وقت نبرد،
دمتون گرم.

Arch
liara testimonial
EbadiDev

واسه سرویس PaaS با اختلاف لیارا بهترین رابط کاربری داره و یکی از مزیت‌های سرویس دیتابیس‌شون اینه که خودشون به صورت دوره‌ای بکآپ میگیرن.
...

Ali Najafi
liara testimonial
me_ali_najafi

یکی از کارهای خوبی که جدیداً میکنم اینه که یه دیتابیس روی لیارا میسازم و به پروژه وصل میکنم اینطوری هم خونه و هم محل کار دیتابیس بروز رو دارم و راحت میتونم ادامه بدم کار روliara_cloud@

Navid
liara testimonial
1navid

عاشقliara_cloud@شدم درسته در حد AWS نیست ولی خب تجربه خوبی واسه پروژه های داخل ایران ارائه میده، میتونم رو CD هم اجراش کنم

Amir H Shekari
liara testimonial
vanenshi