تغییرات اخیر

در اینجا اطلاعیه‌ها، نسخه‌ها و تغییرات جدید لیارا فهرست می‌شوند.

    ۵ Templating Language که می‌توانید به‌عنوان جایگزین HTML از آن‌‌ها استفاده کنید


    ۱۸ فروردین ۱۴۰۰
    ۵ templating language که می‌توانید به‌عنوان جایگزین html از آن‌‌ها استفاده کنید

    فایل‌های خام HTML به‌تدریج در حال منسوخ شدن هستند و بهترین گزینه برای ایجاد وبسایت‌های مدرن استفاده از Templating Language است. کسانی که با فریم‌ورک‌هایی مانند Express یا React کار کرده باشند، مزیت‌های استفاده از Templating Language را می‌دانند.

    برای مثال می‌توانیم ایجاد کدهایی با قابلیت استفاده‌ی مجدد را از شاخص‌ترین مزیت‌های Templating Language بدانیم. البته تعداد کمی Templating Language وجود دارد که برخی از آن‌ها شباهت بسیار زیادی به کدهای HTML دارند درحالی که برخی دیگر کاملا منحصربه‌فرد هستند.

    علاوه‌براین لازم به‌ذکر است که استفاده از Templating Language یک روش بسیار خوب برای ایجاد ارتباط میان بک‌اند و فرانت‌اند برنامه است و امروزه بسیاری از فریم‌ورک‌ها در این راه قدم گذاشته‌اند. به‌همین منظور قصد داریم در ادامه‌ی این مقاله برخی از Templating Languageها را همراه با یک مثال کوچک از کدهای آن‌ها به شما معرفی کنیم.

    EJS

    EJS که مختصر شده‌ی Embedded JavaScript است به شما اجازه می‌دهد که به‌راحتی کدهای JavaScript خود را در میان کدهای HTML استفاده کنید. این Templating Language بسیار ساده است و انتخاب مناسبی برای تازه کارها خواهد بود.

    <% if (user) { %>
      <h2><%= user.name %></h2>
    <% } %>

    برای استفاده از کدهای JavaScript فقط کافی است که کدهای خودتان را در میان <% %> قرار دهید. البته EJS بهترین گزینه برای برنامه‌های پیچیده نیست اما در بیشتر پروژه‌ها می‌توانید از آن استفاده کنید.

    Handlebars

    Handlebars یکی دیگر از Templating Languageهای ساده است اما ویژگی‌های منحصربه‌فرد زیادی ندارد. با‌این‌حال انتخاب مناسبی برای پروژه‌های کوچک است.

    <ul class="people_list">
      {{#each people}}
        <li>{{this}}</li>
      {{/each}}
    </ul>

    سینتکس آن به‌راحتی قابل خواندن و استفاده است. یکی از قابلیت‌های این Templating Language که helpers نام دارد درواقع به این شکل است که می‌توانید فانکشن‌های مورد نیاز خود را با # ترکیب کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

    Pug

    Pug یک Templating Language است که از HAML الهام گرفته و مانند زبان برنامه‌نویسی Python از whitespaceها برای nesting استفاده می‌کند. از دیگر ویژگی‌های Pug می‌توانیم به قابلیت‌های including، conditions و ایجاد کامپوننت‌هایی با قابلیت استفاده مجدد با استفاده Mixins اشاره داشته باشیم.

    //- index.pug
    doctype html
    html
      include includes/head.pug
      body
        h1 My Site
        p Welcome to my super lame site.
        include includes/foot.pug
    
    //- From official docs

    ID و Class nameها به‌صورت مختصر نوشته می‌شوند و این کار ویرایش را علاوه‌بر خواندن کدها آسان می‌کند. همچنین می‌توانید از Pug با استفاده از این افزونه در برنامه‌های React خود نیز استفاده کنید.

    Mustache

    Mustache یک Templating Language با حداقل امکانات مورد نیاز است. همچنین از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند اما هنوز هم می‌توانید از آن برای ایجاد وبسایت‌ها و برنامه‌های تحت وب خود استفاده کنید.

    Hello {{name}}
    You have just won {{value}} dollars!
    {{#in_ca}}
    Well, {{taxed_value}} dollars, after taxes.
    {{/in_ca}}

    سینتکس آن خوانا است و به‌راحتی می‌توانید آن را یاد بگیرید حتی کامپایل ساده‌ای دارد.

    React (JSX)

    React فریم‌ورکی است که با استفاده از JSX این قابلیت را در اختیار شما قرار می‌دهد که کامپوننت‌هایی با قابلیت استفاده‌ی مجدد ایجاد کنید. JSX شباهت زیادی به Templating Languageهای دیگر دارد و یادگیری آن بسیار آسان است.

    با افزایش محبوبیت فریم‌ورک React، استفاده از JSX برای بسیاری توسعه‌دهندگان به یک امر معمول تبدیل شده است و اهمیت قابلیت‌های ارائه شده توسط این Templating Language در هنگام ترکیب آن با React از چشم کسی پوشیده نیست.

    function HomePage(props) {
        return (
            <div>
                <div className="alert-text">
                    <span>New address saved.</span>
                </div>
                <SubmitButton />
            </div>
        )
    }

    جمع‌بندی

    امروزه میزان استفاده از Templating Languageها در ساخت وبسایت یا برنامه‌های وب بسیار بیشتر از قبل شده است و احتمالا شما هم برای به‌روز نگه‌داشتن روند توسعه‌ی خود باید از آن‌ها استفاده کنید. همچنین قابل ذکر است که در این مقاله فقط به ۵ Templating Language پرداخته شده و شما می‌توانید موارد دیگری را به‌نسبت نیاز خود پیدا کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

    منبع: https://betterprogramming.pub/templating-languages-to-use-instead-of-html-eb3682443958

    برچسب‌ها:

    خدمات رایگان لیارا

    ۲.۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری رایگان

    ۲.۵ گیگابایت Object Storage سازگار با پروتکل S3 با دیسک‌های SSD به‌صورت رایگان دریافت کنید.

    هاست رایگان برای دیتابیس‌

    دیتابیس‌های MariaDB، PostgreSQL و Redis را فقط با یک کلیک و به‌صورت رایگان تهیه کنید.

    سرویس DNS رایگان

    به سادگی دامنه‌تان را اضافه کنید و به صورت رایگان رکورد‌های آن را مدیریت کنید.

    ۱۰۰ هزار تومان اعتبار اولیه

    بعد از ثبت نام در لیارا مبلغ ۱۰۰ هزار تومان اعتبار هدیه دریافت می‌کنید که با توجه به ساعتی بودن هزینه سرویس‌ها، می‌توانید تمامی خدمات پولی را برای چندین هفته رایگان استفاده کنید.

    ارسال ۱۰۰ ایمیل تراکنشی رایگان در هر ماه

    در سرویس ایمیل لیارا شما می‌توانید تا ۱۰۰ ایمیل رایگان در هر ماه ارسال کنید و فقط برای بیش از آن هزینه پرداخت کنید. (به‌همراه دسترسی SMTP)

    هاست رایگان برای انواع وبسایت

    تفاوتی ندارد برای وبسایت خود از Node استفاده می‌کنید یا Laravel و Django، در لیارا می‌توانید به صورت کاملا رایگان آن را میزبانی کنید.

    توسعه‌دهندگان درباره‌ی ما چه می‌گویند

    تجربه کار باliara_cloud@امروز خیلی خوب بود. یکی از سرویس هام رو منتقل کردم روش و راضیم. انقد سریع و جذاب کارم راه افتادم اصن باورم نمیشد! برعکس سرویس های PaaS دیگه با اون همه پیچیدگیشون. دمتون گرم
    ...

    MohammadReza
    liara testimonial
    keikaavousi

    بعد از بسته شدن @fandoghpaas و ناراحتی همه‌مون از اینکه یه سرویس خوب و صادق نمی‌تونه از پس هزینه‌ها بر بیاد، سرویسم رو منتقل کردم به پاس لیارا (https://liara.ir @liara_cloud) . تجربه راحت و خوب. تفاوت‌هایی داشت که کمی کار می‌خواست ولی تا الان کاملا راضی.

    jadi
    liara testimonial
    jadi

    یه خسته نباشید باید به تصمیمliara_cloud@بگم،
    بعد از چندین روز سرکله زدن با سرویس های مشابه بالاخره تصمیم گرفتم لیارا رو امتحان کنم و باور نمیشه ۱۰ دقیقه بیشتر وقت نبرد،
    دمتون گرم.

    Arch
    liara testimonial
    EbadiDev

    واسه سرویس PaaS با اختلاف لیارا بهترین رابط کاربری داره و یکی از مزیت‌های سرویس دیتابیس‌شون اینه که خودشون به صورت دوره‌ای بکآپ میگیرن.
    ...

    Ali Najafi
    liara testimonial
    me_ali_najafi

    یکی از کارهای خوبی که جدیداً میکنم اینه که یه دیتابیس روی لیارا میسازم و به پروژه وصل میکنم اینطوری هم خونه و هم محل کار دیتابیس بروز رو دارم و راحت میتونم ادامه بدم کار روliara_cloud@

    Navid
    liara testimonial
    1navid

    عاشقliara_cloud@شدم درسته در حد AWS نیست ولی خب تجربه خوبی واسه پروژه های داخل ایران ارائه میده، میتونم رو CD هم اجراش کنم

    Amir H Shekari
    liara testimonial
    vanenshi

    همراه شما هستیم

    در خصوص سفارش یا استفاده از سرویس‌ها سوالی دارید؟
    تلفن واحد فروش:
    ۰۲۵-۳۳۵۵۷۶۱۹ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)
    تلفن واحد فروش: ۳۳۵۵۷۶۱۹-۰۲۵ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)