Metabase چیست؟
۲۶ تیر ۱۳۹۹

اگر به دنبال راهی ساده برای تحلیل و ایجاد نمودار از دادههای جداول دیتابیستان هستید، در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید. در این نوشته به معرفی ابزار ساده، عالی و متنباز Metabase میپردازیم و نحوه کار، کاربردها و قابلیتهای آن را بررسی میکنیم.
Metabase چیست؟
Metabase را میتوان به عنوان ابزاری برای فراهم کردن یک رابط گرافیکی، در کمترین زمان برای نمودارهای تحلیلی، توصیف کرد. برای کار کردن با Metabase شما به هیچ پیشزمینه و دانشی در رابطه با تهیه کوئری از دیتابیسها نیاز ندارید و رابط کاربری ساده و بسیار خوبی در اختیارتان قرار میدهد که تنها توسط چند کلیک، میتوان نمودارهای تحلیلی را ایجاد کرد.
دیتابیسهایی که Metabase پشتیبانی میکند
- MySQL
- Postgres
- Druid
- SQL Server
- Redshift
- MongoDB
- Google BigQuery
- SQLite
- H2
- Oracle
- Vertica
- Presto
- Snowflake
- SparkSQL
راهاندازی و نصب
راهاندازی و نصب Metabase در سرویس ابری لیارا کار خیلی سادهای است. برای استفاده از Metabase بر روی لیارا، تنها کافی است بعد از ثبتنام، در قسمت برنامهها، بر روی ایجاد برنامه کلیک کنید و در بخش برنامههای آماده بر روی Metabase کلیک کنید.

بعد از تعیین شناسه و تکمیل بخش انتخاب دیتابیس، بر روی دکمه ایجاد برنامه کلیک کنید. با توجه به سنگین بودن Metabase، ساخت آن زمانبر خواهد بود، در نتیجه برای اطلاعات بیشتر به قسمت لاگهای برنامه مراجعه کنید.
سپس تنها نیاز دارید که دیتابیستان را به Metabase معرفی کنید و بعد از آن همه چیز آماده استفاده است.

ایجاد نمودار

با وارد شدن در بخش Ask a question میتوانید از اطلاعات دیتابیس خود برای ایجاد نمودارهای دلخواه تنها با چند کلیک ساده اقدام کنید.
دیگر قابلیتهای Metabase
Metabase قابلیتها، تنظیمات و امکانات شخصی سازی زیادی را در اختیار ما میگذارد که در زیر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- توانایی کار با دیتابیسهای بسیار بزرگ را دارد و میتوان تنظیم کرد که چه زمانی دادهها را اسکن کند.
- توانایی مدیریت چند کاربر را فراهم میکند.
- میتواند دسترسیها را تعیین و مدیریت کند.
- با Slack نیز کار میکند، پس میتوانید سوالها و یا نمودارها را با استفاده از Slack ایجاد کنید.
- میتوانید داشبوردی ایجاد کنید و در آن نمودارهایتان را اضافه کنید.
- میتوانید نمودارها و داشبوردها را به اشتراک بگذارید.
- از فعالیتها لاگ تهیه میکند.
- از هشدارها و اخطارها نیز استفاده میکند.
توسعهدهندگان دربارهی ما چه میگویند
تجربه کار باliara_cloud@امروز خیلی خوب بود. یکی از سرویس هام رو منتقل کردم روش و راضیم. انقد سریع و جذاب کارم راه افتادم اصن باورم نمیشد! برعکس سرویس های PaaS دیگه با اون همه پیچیدگیشون. دمتون گرم
...
MohammadReza
![liara testimonial]()
keikaavousi
بعد از بسته شدن @fandoghpaas و ناراحتی همهمون از اینکه یه سرویس خوب و صادق نمیتونه از پس هزینهها بر بیاد، سرویسم رو منتقل کردم به پاس لیارا (https://liara.ir @liara_cloud) . تجربه راحت و خوب. تفاوتهایی داشت که کمی کار میخواست ولی تا الان کاملا راضی.
jadi
![liara testimonial]()
jadi
با قدرت میتونم بگم تیم پشتیانی لیاراliara_cloud@یکی از بهترین تیمهای پشتیبانی که تا حالا دیدم. کارشون ارائه سرویسهای PaaS هست ولی من سوال در سطح برنامه خودمم(نه زیرساخت پلتفرم) که میپرسم بازم کامل و به موقع راهنمایی میکنن.
Amir
![liara testimonial]()
amirmazinani_ir
واسه سرویس PaaS با اختلاف لیارا بهترین رابط کاربری داره و یکی از مزیتهای سرویس دیتابیسشون اینه که خودشون به صورت دورهای بکآپ میگیرن.
...
Ali Najafi
![liara testimonial]()
me_ali_najafi
یکی از کارهای خوبی که جدیداً میکنم اینه که یه دیتابیس روی لیارا میسازم و به پروژه وصل میکنم اینطوری هم خونه و هم محل کار دیتابیس بروز رو دارم و راحت میتونم ادامه بدم کار روliara_cloud@
Navid
![liara testimonial]()
1navid
عاشقliara_cloud@شدم درسته در حد AWS نیست ولی خب تجربه خوبی واسه پروژه های داخل ایران ارائه میده، میتونم رو CD هم اجراش کنم
Amir H Shekari
![liara testimonial]()
vanenshi