تغییرات اخیر

در اینجا اطلاعیه‌ها، نسخه‌ها و تغییرات جدید لیارا فهرست می‌شوند.

تفاوت سرور ابری با سرور مجازی یا VPS


۱۴ بهمن ۱۴۰۳

شناخت تفاوت سرور ابری با سرور مجازی (VPS) از موضوعات مهم در زمینه میزبانی وب (Web Hosting) محسوب می‌شود. با پیشرفت فناوری مجازی‌سازی و افزایش فعالیت‌های از راه دور، هر دو سرور به صورت گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرقی نمی‌کند که یک سازمان بزرگ داشته باشید یا یک استارتاپ تازه‌تأسیس شده؛ یافتن راه‌حلی قابل‌اعتماد برای میزبانی وب‌سایت شما از اهمیت بالایی برخوردار است.

با این حال، بسیاری از افراد هنوز تفاوت‌ بین سرور ابری و سرور مجازی را به‌طور کامل نمی‌دانند و تصور می‌کنند هرکدام از این دو می‌توانند به‌خوبی نیازهای آن‌ها را برآورده کنند. اما در واقعیت، انتخاب یک سرور مناسب نیازمند تحلیل دقیق فاکتورهای مختلفی مانند منابع (CPU، RAM، فضای ذخیره‌سازی)، میزان ترافیک مورد نظر و همچنین پلتفرمی است که وب‌ سایت شما روی آن ساخته شده است؛ مانند:

  • وردپرس
  • مجنتو
  • دروپال
  • جوملا

اگر در رابطه با این دو نوع سرور اطلاعات کافی را ندارید، برای شناخت دقیق‌ تر تفاوت سرور ابری با سرور مجازی (VPS) ابتدا باید با مفهوم هرکدام از آن‌ها به‌صورت جداگانه آشنا شوید. این آشنایی به شما کمک می‌کند تا تفاوت‌های کلیدی آن‌ها را درک کرده و انتخاب مناسبی داشته باشید. تا انتهای این مقاله با لیارا همراه باشید.

خلاصه از سرور ابری چیست؟

سرورهای ابری سرورهایی هستند که به‌جای اینکه در مکان واقعی و فیزیکی قرار داشته باشند، مانند اتاق‌های سرور که به صورت فیزیکی در مکان قرار می‌گیرند؛ در فضایی که به آن فضای مجازی یا ابری می‌گویند وجود دارند. که می‌تواند به کاربران این امکان را بدهد تا بدون دادن هزینه‌ای و نیاز به خرج وسایل‌های فیزیکی مانند ابزار‌های سخت افزاری و نرم افزاری با قدرت از این سرور استفاده کنند.

سرور ابری به شما این امکان را می‌دهد تا با استفاده از آن فعالیت‌هایی مانند ذخیره کردن فایل‌ها و برنامه‌ها، اجرا کردن برنامه‌ها و آنالیز داده‌های سخت استفاده کنید.

سرور ابری را بیشتر بشناسید: سرور ابری

 سرور ابری چیست

خصوصیت های سرور ابری

در ادامه به برخی از ویژگی های کلیدی سرورهای ابری خواهیم پرداخت.

  • این سرور قابل گسترش است و می‌تواند از افزایش سرور بیشتر در لحظات استفاده کند.
  • سرور‌های ابری از سرور‌های اختصاصی بسیار ارزان‌تر هستند و تقریبا هم قیمت سرور‌های مجازی می‌باشد.
  • این سرور از زیر ساخت‌های سفارشی بهره می‌برد و امکان دسترسی به ساخت شبکه‌های سفارشی، فایروال‌ها و مدیریت IP ها را به صورت دستی دارد.
  • سرور ابری دسترس پذیر تر است و اگر یک سرور فیزیکی در آن از کار بیوفتد بدون هیچگونه قطعی به کار خود ادامه می‌دهد.
  • در صورت افزایش تعداد کاربران در سرور ابری، سرور قدرت پردازشی و سرعت عملکرد خود را از دست نمی‌دهد و نگرانی بابت تاخیر RAM و یا قدرت CPU را دیگر نخواهید داشت.
  • این سرور از ایمنی بالایی برخوردار است و برای هر مشتری از یک سرور جداگانه استفاده می‌شود. در زمان حملات سایبری مانند هک یا ویروسی شدن یک کلاینت، سرور ابری داده‌های شما را محفوظ نگه داشته و به صورت جداگانه کار می‌کند. 
  • این سرور امکان انتخاب سیستم عامل اختصاصی را برای هر کدام از دریافت کننده‌ها می‌دهد.
  • این سرور فضای ذخیره‌سازی بسیار نا محدودی را دارد و بر اساس SAN کار می‌کند.

خلاصه از سرور مجازی چیست؟

این سرور که با نام سرور مجازی یا (Virtual Private Server (VPS شناخته می‌شود و به عنوان یک ماشین مجازی عمل می‌کند، مسئولیتی که این سرور بر عهده دارد میزبانی از نرم افزار‌ها، داده‌ها و خدماتی است که به صورت آنلاین هستند می‌باشد. سرور مجازی بر یک سرور بزرگ تر و فیزیکی ایجاد می‌شود که برای تقسیم و جداسازی این سرور به چند قسمت از آن استفاده می‌شود.

سرور مجازی را بیشتر بشناسید: سرور مجازی

سرور مجازی چیست

خصوصیت های سرور مجازی

  • این سرور ارزان تر از سرور اختصاصی است و هم قیمت سرور‌های ابری می‌باشد.
  • در این سرور دسترسی مشترک به هیچ گونه فایل و یا داده‌ای برای دریافت کننده وجود ندارد و تمامی داده‌ها به صورت جداگانه ذخیره و حفظ می‌شود.
  • در صورت لزوم، می‌توان VPS را بدون اینکه بر دیگر سرورهای مجازی تاثیری را داشته باشد راه اندازی کنید.
  • این سرور اشتراکی است و هسته پردازنده آن در VPS، امکان بعضی از ریسک‌های امنیتی در این سرور وجود دارد. در این صورت مشتری باید سرویس را از شرکت‌های معتبری دریافت و تهیه کند که به این هشدار‌های امنیتی سرویس دهنده توجه کند.
  • در این سرور VPS ها منابع محاسباتی را به صورت مشترک بین کاربر‌ها تقسیم می‌کند. به همین خاطر در صورت نیاز به توان پردازی بیشتری باید از آن استفاده کنید. 

تفاوت سرور ابری با سرور مجازی

برای پیدا کردن تفاوت سرور ابری با سرور مجازی باید تفاوت‌های سخت افزاری، سیستم‌های عامل و روش‌های مدیریت آن ها توجه زیادی کنیم. همین تفاوت‌ها باعث می‌شوند که هر کدام از این سرور‌ها از نظر قابلیت‌هایی همچون اطمینان، انعطاف پذیری، امنیت و دسترس پذیری عملکرد‌های متفاوتی را داشته باشند. در ادامه به تفاوت‌های هر کدام از این دو سرور به صورت کامل پرداخته‌ایم.

خصوصیت‌هاسرور ابری (Cloud Hosting)سرو مجازی VPS (VPS Hosting)
مقیاس پذیریمقیاس پذیری بالا با امکان افزایش یا کاهش منابع در صورت لزوممقیاس پذیری محدود، با امکان ارتقا سرور یا افزایش منابع جدید
عملکردهاعملکردی عالی با توزیع منابع بین چندین سرورعملکرد وابسته به سخت افزار یک سرور فیزیکی، قابل بهبود با افزدون منبع
هزینه‌هاهزینه بیشتری را دارد، مدل پرداخت آن بر اساس مصرف منابع است مقرون به صرفه، هزینه ماهانه با مقداری ثابت برای منابع اختصاصی سرور
انعطاف پذیری انعطاف پذری بالا با دسترسی به خدمات و ابزار‌های متنوعانعطاف پذری کمتر به نسبت به سرور ابری، اما کنترل بیشتری بر سرور اشتراکی دارد
قابلیت اطمینانقابلیت اطمنیان بالا با چنیدن سرور پشتیبان و سیستم‌های بازیابی خودکار داردبه ارائه دهنده بستگی دارد، اما به طور کلی پایداری خوبی دارد و امکان افزودن پشتیبان را دارد
امنیتامنیت بالایی دارد با لایه‌های متعدد و محافظتی که دارد، دارای فایروال‌ها و رمزگذارزی داده‌ها استامن است، اما امکان دارد نیاز به فعالیت‌های امنیتی اضافه‌ای توسط کاربر داشته باشید
پشتیبانیپشتیابنی و نگداری 24/7 توسط ارائه دهنده میزبانیپشتیبانی24/7 را ندارد و سطح پشتیبانی آن با توجه به ارائه دهنده متفاوت است

نتیجه و جمع بندی:

در این محتوا با تفاوت سرور ابری با سرور مجازی به صورت کامل آشنا شده اید و دریافتید که هر کدام از این دو سرور‌ها چه سرور مجازی و چه ابری از مزایا و معایب خاصی برخوردار هستند، اما اگر به دنبال رشد بی حد و حصر، پایداری بالا و مدیریت آسان هستید، سرورهای ابری بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. سرور‌های ابری از نظر مقیاس پذری، پایداری، سرعت و مدیریت ساده بیار مناسب و گزینه بهتری است. در مقابل سرو مجازی یا VPS هزینه کمتری را برخوردار است و کنترل بیشتری را بر روی سرور برای شما فراهم می‌کند و برای کسانی که به تنظیمات اختصاصی نیاز دارند ایده‌آل تر است. در مجموع انتخاب در بین این دو سرور بستگی به نیاز‌ها، منابع فی و بودجه شما را دارد.

برچسب‌ها:
call
تلفن واحد فروش: ۳۳۵۵۷۶۱۹-۰۲۵ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)