Angular چیست؟
محمدامین دهقانی
۲ اسفند ۱۴۰۰
۲ اسفند ۱۴۰۰
Angular یکی از مشهورترین فریمورکهای مدرن زبان JavaScript است که اکثر توسعهدهندگان از آن برای توسعهی SPA (Single Page Application) استفاده میکنند. این فریمورک از معماری MVC (Model View Controller) پیروی میکند و جالبتر آنکه گروهی از توسعهدهندگان شرکت گوگل، این فریمورک را توسعه دادهاند. حال این اطمینان حاصل میشود که گوگل مداوما در حال بهبود فریمورک Angular است و همیشه آخرین قابلیتهای مورد انتظار و مطرح بازار را به این فریمورک اضافه میکند.
ویژگیهای کلیدی فریمورک Angular
فریمورک Angular با دارا بودن ویژگیهای کلیدی زیر به یکی از فریمورکهای قدرتمند بازار تبدیل شده است:
- MVC: این فریمورک از معماری مشهور و مدرن MVC پیروی میکند. بهکمک این معماری شما میتوانید منطق تجاری، دادهها و نحوهی نمایش برنامهی خود را در سه لایهی مختلف مدیریت کنید.
- Controller: میتوان Controller را لایهای دانست که منطق تجاری نرمافزار را در آن پیادهسازی میکنیم. بهعبارتی سادهتر، فانکشنها در Controller قرار میگیرند و این فانکشنها در پاسخ به رفتار کاربر اجرا میشوند.
- View: هرآنچه که کاربر نهایی ما در مرورگر میبیند، در بخش View پیادهسازی میشود.
- Model: از Modelها برای مدیریت دادهها استفاده میشود.
- Data Model Binding: برای bind کردن دادهها به کدهای HTML به کدنویسی بهخصوصی نیاز نخواهید داشت و این کار با چند قطعهکد ساده انجام میشود.
- کدنویسی کمتر: در گذشته برای تغییر DOM نیاز بود تا کدهای JavaScript زیادی نوشته شود اما با فریمورک Angular بهسادگی میتوانید DOM را تغییر دهید.
- Unit testing: توسعهدهندگان شرکت گوگل علاوهبر فریمورک Angular، یک فریمورک تست بهنام Karma را توسعه دادهاند که برای طراحی Unit test برنامههای Angular میتوانید از آن استفاده کنید.
مزایای استفاده از فریمورک Angular
حال با انتخاب فریمورک Angular میتوانیم به مزایای زیر دست پیدا کنیم.
- از آنجا که این فریمورک متن باز است میتوانید کمترین مشکلهای نرمافزاری را انتظار داشته باشید.
- تنها کافیست مشخص کنید کدام Controller به Model شما متصل شود و به این شکل دادههای نمایش داده شده در View همیشه بهروز خواهند بود و نیازی به نوشتن کدهای اضافی برای بهروز نگهداشتن دادهها نخواهید داشت.
- Routing در فریمورک Angular بهصورت پیشفرض انجام میشود و کاربران برای جابهجایی بین Viewهای مختلف مشکلی نخواهید داشت.
- فریمورک Angular از Integration Testing و Unit Testing پشتیبانی میکند.
برچسبها:angularjavascript