تغییرات اخیر

در اینجا اطلاعیه‌ها، نسخه‌ها و تغییرات جدید لیارا فهرست می‌شوند.

توسعه و اجرای اولین برنامه با زبان Go


۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰
توسعه و اجرای اولین برنامه با زبان go

در این مقاله به شما کمک می‌کنیم زبان برنامه‌نویسی Go را بر روی سیستم‌عامل فعلی‌تان نصب کرده و اولین برنامه‌ی Hello, World! خود را در کمتر از ۱۰ دقیقه اجرا کنید.

۱) آموزش نصب زبان برنامه‌نویسی Go

دانلود و نصب زبان برنامه‌نویسی go

برای نصب زبان برنامه‌نویسی Go لازم است تا installer آن را برای سیستم‌عامل‌های Windows، Linux و Mac از سایت رسمی golang دانلود کنید بنابراین وارد صفحه‌ی Download and install می‌شویم و از بخش go download بر روی دکمه‌ی Download Go for کلیک می‌کنیم. به‌احتمال زیاد این وبسایت به‌طور خودکار سیستم‌عامل فعلی شما را به‌درستی تشخیص می‌دهد اما اگر معماری سیستم‌عامل شما به‌درستی تشخیص داده نشد و یا به هر دلیلی خواستید که نسخه‌‌های دیگری از این زبان برنامه‌نویسی را دانلود کنید باید به صفحه‌ی Downloads مراجعه کنید.

پس از نصب زبان Go با استفاده از installer برای اطمینان از موفقیت‌آمیز بودن فرایند نصب، Terminal سیستم‌عامل فعلی را باز کرده و دستور go version را اجرا کنید.

۲) توسعه‌ی برنامه‌ی Hello World

در قدم اول یک پوشه‌ی جدید با نام دلخواه خود ایجاد کنید. ما در این مقاله نام hello_world را برای این پوشه درنظر گرفته‌ایم:

mkdir hello_world && hello_world

سپس باید یک ماژول جدید ایجاد کنیم که این کار با اجرای دستور go mod init انجام می‌شود. برای ایجاد یک ماژول با نام hello می‌توانید به شکل زیر عمل کنید:

go mod init hello

با اجرای دستور فوق یک فایل با نام go.mod ایجاد می‌شود که نام ماژول‌ها و نسخه‌ی فعلی زبان Go در آن قرار می‌گیرد. در برنامه‌ی فعلی ما هیچ ماژول ثالث دیگری وجود ندارد. اگر از قبل با زبان JavaScript کار کرده باشید می‌توان گفت که فایل go.mod کاربردی شبیه فایل package.json دارد.

در آخر به‌سراغ توسعه‌ی برنامه می‌رویم و برای این کار باید یک فایل با نام hello.go در مسیر اصلی پروژه ایجاد کرده و کدهای زیر را در آن قرار دهید:

package main

import "fmt"

func main() {
  // Print "Hello, World!" to the console
  fmt.Println("Hello, World!")
}

در این برنامه سه بخش اصلی وجود دارد که بهتر است درباره‌ی عملکرد آن‌ها بدانید.

  • package main: با قرار دادن این تکه کد در برنامه مشخص می‌کنیم که کامپایلر باید فایل فعلی را به‌عنوان یک برنامه‌ی قابل اجرا کامپایل کند.
  • import fmt: این کد پکیج استاندارد fmt را به برنامه‌ی فعلی import می‌کند که از آن برای چاپ کردن متن Hello, World! در Terminal استفاده خواهیم کرد.
  • func main () { ... }: تمام کدهای اصلی برنامه در این فانکشن قرار می‌گیرند و شما می‌توانید این بخش از کد را Entry Point برنامه‌های نوشته شده با زبان Go بدانید.

۳) کامپایل و اجرای برنامه‌ی نهایی

برای اجرای برنامه می‌توانید Terminal سیستم عامل را باز کرده و به پوشه‌ی پروژه بروید و برنامه‌ی شما با اجرای دستور زیر اجرا خواهد شد:

go run .

اما مطمئنا شما نمی‌خواهید برنامه‌ی خود را به این شکل در حالت production اجرا کنید بنابراین قبل از اجرای برنامه باید آن را کامپایل کنیم:

# Define target by the source folder
go build .
# Define target by the main file
go build hello.go
# Define target by the module name
go build hello

هر کدام از دستورهای فوق منجر به کامپایل برنامه‌ی ما می‌شوند و تصمیم اینکه می‌خواهید از کدام روش استفاده کنید به شما و موقعیت‌تان بستگی دارد. خروجی نهایی شما یک فایل executable با نام hello است که می‌توانید به شکل زیر آن را اجرا کنید:

./hello

منبع: https://levelup.gitconnected.com/how-to-run-your-first-go-application-in-three-simple-steps-1539e846f792

همچنین بخوانید: معرفی هاست رایگان Golang

برچسب‌ها: