آینده زبان برنامهنویسی PHP
۳ خرداد ۱۴۰۰
همهی ما میدانیم که زبان برنامهنویسی PHP روزهای درخشانتری هم داشته اما این روزها مطالب بسیار زیادی را با عنوان آیا PHP مرده است؟ میبینم که تنش و سردرگمیهای زیادی برای تازه واردها و حتی بسیاری از متخصصان بهوجود آورده و ما میخواهیم در این مقاله نگاهی به وضعیت فعلی و آینده برنامههای PHP داشته باشیم. اگر شما هم به این موضوع علاقهمند هستید در ادامهی مقاله با ما همراه باشید.
تسلط PHP بر وب
با یک نگاه بسیار سطحی به آمارها میتوانیم بگوییم که زبان PHP قطعا یک زبان مرده نیست زیرا تاکنون جایگاه پرکاربردترین زبان برنامهنویسی سمت سرور را به خود اختصاص داده است و تقریبا ۷۵ درصد از کل صفحههای وب از PHP قدرت گرفتهاند.
نمودار زیر میتواند فاصلهی بسیار زیاد PHP با رقبا را تایید کند و منصفانه نیست که حتی عنوان آیا PHP مرده است؟ را بهزبان بیاوریم.
یکی از دلایل پرکاربرد بودن زبان PHP وجود سیستم مدیریت محتوای بسیار قوی WordPress است که توانسته ۳۴ از سهم بازار را بهخود اختصاص دهد و این یعنی حدود ۷۵ میلیون وبسایت با WordPress راهاندازی شدهاند. علاوهبر WordPress، سیستمهای مدیریت محتوای دیگری مانند Drupal و Joomla وجود دارند که بهترتیب توانستهاند ۳ و ۲ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص دهند و سیستمهای مدیریت فروشگاه مانند Magento، WooCommerce و PrestaShop نیز در جلب توجه بسیاری از کسبوکارهای قدیمی بهخوبی عمل کردهاند.
فرایند ساده ایجاد یک وبسایت
افراد بسیار زیادی بهدنبال راهاندازی یک وبسایت برای کسبوکارشان هستند و نمیخواهند با زبانهای برنامهنویسی مختلف و پیچیدگیهای آنها روبرو شوند. این موضوع باعث شده تا سیستمهای مدیریت محتوایی مانند WordPress انتخاب این افراد باشد زیرا برای راهاندازی یک وبسایت بهکمک WordPress با وجود ابزارهایی مانند Elementor دیگر نیازی به کدنویسی نیست و درصد بالایی از افراد نمیدانند که سیستم مدیریت محتوای WordPress از زبان برنامهنویسی PHP قدرت گرفته است.
البته یادگیری زبان PHP واقعا ساده و آسان است و بدون هیچ دانش قبلی میتوانید یادگیری این زبان را شروع کنید. حتی میتوان اذعان داشت که بسیاری از توسعهدهندگان وب، مسیر خود را با زبان PHP شروع کردهاند.
برنامهنویسی
زبان برنامهنویسی PHP از سال ۱۹۹۴ وجود داشته و چالشهای مختلفی را در طول زمان برای توسعهدهندگان بهوجود آورده است. برای مثال وجود روشهای مختلف برای پیادهسازی منطق برنامه در PHP باعث شده تا این زبان مستعد نوشتن کدهای نامناسب باشد. البته این موضوع در بسیاری از زبانها صدق میکند اما زبان PHP این فرایند را بسیار سادهتر کرده است.
البته از طرفی دیگر میتوان استدلال کرد که بیشتر توسعهدهندگان وب از PHP خام برای توسعهی برنامهها استفاده نمیکنند و با وجود فریمورکهای مشهوری مانند Laravel که بسیاری از مشکلها را پوشش داده است دیگر نیازی به نگرانی نیست.
PHP 7
از زمان انتشار PHP 7 شاهد اضافه شدن ویژگیهای جدید و پیشرفتهای بسیاری در این زبان برنامهنویسی بودهایم. برای مثال بهبود سرعت و استفاده بهینهتر از حافظه فقط برخی از پیشرفتهای این نسخه از زبان PHP بوده است و با استفاده از آن در توسعهی برنامههایتان میتوانید سرعت وبسایتهای خود را نسبت به نسخههای قدیمی این زبان افزایش دهید و همزمان کاربران بیشتری را مدیریت کنید.
بازار کار
با تسلط بالای زبان PHP بر بازار وب و بهدلیل نیاز به نگهداری از برنامههایی که قبلا با این زبان توسعه داده شدهاند بدیهی است که موقعیتهای شغلی زیادی برای این زبان برنامهنویسی وجود داشته باشد.
منبع: https://betterprogramming.pub/does-php-have-a-future-6756f166ba8