Appwrite چیست؟ همه چیز که باید در مورد پلتفرم Appwrite بدانید.
۱۸ مهر ۱۴۰۲
Appwrite یک پلتفرم متنباز است که به توسعهدهنگان (به خصوص برنامهنویسان front-end) این امکان را میدهد که برنامههای خود را خیلی سریعتر از قبل توسعه دهند. هدف اصلی پلتفرم Appwrite جداکردن و سادهسازی تسکهای back-end در توسعه بخش front-end برنامه است و همین کار باعث میشود تا روند توسعه برنامه، سرعت قابل توجهی پیدا کند.
Appwrite به توسعهدهنده این امکان را میدهد که به سادگی بتواند قابلیتهایی همچون احراز هویت (Authentication)، پایگاهدادهها (DataBases)، توابع (Functions) و فضای ذخیرهسازی (Storage) را به برنامه خود اضافه کند.
شعار این پلتفرم محبوب، توسعه back-end برنامه، بدون عذاب و کار اضافی است. این پلتفرم در کمپانیهای بزرگی از جمله Apple، اوراکل، TikTok، اینتل و بوش مورد استفاده قرار گرفته است.
با استفاده از Appwrite، شما قادر خواهید بود که قابلیتهای زیر را به برنامه خود اضافه کنید:
- احراز هویت کاربر (User Authentication)
- روشهای مختلف ورود و ثبت نام کاربران (مثلاً Sign Up با گوگل، GitHub یا Microsoft Account)
- دیتابیس برای ذخیرهسازی و سازماندهی دادههای کاربران، کارمندان و تیم
- توابع مختلف در برنامه
- و ….
عملکرد اصلی پلتفرم Appwrite
Appwrite یک BaaS خودمیزبان (self-hosted) است و این امکان را برای ما به ارمغان میآورد که بتوانیم بدون نوشتن حتی یک خط کد back-end، برنامههای خود را بسازیم. اما این تنها راه استفاده از این پلتفرم دوستداشتنی نیست. در واقع اگر طبق مستندات Appwrite جلو برویم؛ Appwrite برای این طراحی نشده که جایگزین تیم back-end توسعه یک برنامه شود. بلکه هدف از طراحی این پلتفرم تجربه توسعه بهتر و شروع قویتر پروژههای بزرگ است.
BaaS چیست؟
BaaS یا “Backend as a Service” که میتوان آن را به فارسی “پلتفرم بکاند به عنوان یک سرویس” نامید به معنی ارائه یک زیرساخت ابری بکاند کامل به توسعهدهندگان برنامهها است؛ به گونهای که آنها نیازی به ساخت و مدیریت بخشهای بکاند برنامههای خود ندارند. در اینجا توسعه دهندگان بدون نگرانی نسبت به اینکه در در آن پشتها چه اتفاقی میفتد؛ میتوانند بخش front-end برنامه خود را توسعه دهند. امروزه، BaaSهای زیادی وجود دارد که توسعهدهندگان میتوانند از آنها استفاده کنند و برنامههای خود را خیلی سریعتر توسعه دهند. از جمله این BaaSها میتوان به Appwrite و Firebase و Netlify اشاره کرد.
برتری Appwrite به Firebase در چیست؟
Appwrite خودمیزبان (self-hosted) است.
Appwrite یک سرویس self-hosted است، این بدین معناست که شما میتوانید آن را بر روی سرورها و زیرساختهای خود نصب کنید و از طریق آنها از این سرویس استفاده کنید. این در حالی است که Firebase انحصاراً در فضای ابری گوگل، در دسترس است.
پایگاه داده MySQL در Appwrite
Firebase فقط دیتابیس NoSQL را در فرم JSON API قرار میدهد و همین ممکن است مقدار زیادی از دادههای ساختار یافته در هنگام عملیات مهاجرت (migration)، اشکال متفاوتی داشته باشند. در صورتی که در Appwrite همانطور که میتوانید از NoSQL استفاده کنید، امکان استفاده از MySQL هم نیز وجود دارد.
فضای ذخیرهسازی بیشتر در Appwrite
اگر که نیاز به فضای ذخیرهسازی بیشتری دارید و پروژه شما دادههای زیادی را دارد. بهتر است که از پلتفرم Appwrite استفاده کنید. چرا که فضای ذخیرهسازی در Firebase محدودتر و کمتر است.
البته Firebase نیز برتری هایی نسبت به Appwrite دارد؛ در Appwrite شما باید در کار با Docker و CLI حداقل دانشی داشته باشید، اما فایربیس CDN سادهای را در اختیار کاربرانش، قرار داده است. اگر که دنبال یک BaaS با کارایی و البته ابزارهای تعامل با مشتری بهتری هستید، شاید Firebase گزینه مناسبتری نسبت به Appwrite باشد.
کار با Appwrite را شروع کنید.
برای کار با Appwrite میتوانید از مستندات Appwrite کمک بگیرید؛ در ادامه، فریمورکها و کتابخانههای محبوبی که Appwrite از آنها پشتیبانی میکند، آمدهاند:
توسعهدهندگان دربارهی ما چه میگویند
تجربه کار باliara_cloud@امروز خیلی خوب بود. یکی از سرویس هام رو منتقل کردم روش و راضیم. انقد سریع و جذاب کارم راه افتادم اصن باورم نمیشد! برعکس سرویس های PaaS دیگه با اون همه پیچیدگیشون. دمتون گرم
...
MohammadReza
keikaavousi
بعد از بسته شدن @fandoghpaas و ناراحتی همهمون از اینکه یه سرویس خوب و صادق نمیتونه از پس هزینهها بر بیاد، سرویسم رو منتقل کردم به پاس لیارا (https://liara.ir @liara_cloud) . تجربه راحت و خوب. تفاوتهایی داشت که کمی کار میخواست ولی تا الان کاملا راضی.
jadi
jadi
یه خسته نباشید باید به تصمیمliara_cloud@بگم،
بعد از چندین روز سرکله زدن با سرویس های مشابه بالاخره تصمیم گرفتم لیارا رو امتحان کنم و باور نمیشه ۱۰ دقیقه بیشتر وقت نبرد،
دمتون گرم.
Arch
EbadiDev
واسه سرویس PaaS با اختلاف لیارا بهترین رابط کاربری داره و یکی از مزیتهای سرویس دیتابیسشون اینه که خودشون به صورت دورهای بکآپ میگیرن.
...
Ali Najafi
me_ali_najafi
یکی از کارهای خوبی که جدیداً میکنم اینه که یه دیتابیس روی لیارا میسازم و به پروژه وصل میکنم اینطوری هم خونه و هم محل کار دیتابیس بروز رو دارم و راحت میتونم ادامه بدم کار روliara_cloud@
Navid
1navid
عاشقliara_cloud@شدم درسته در حد AWS نیست ولی خب تجربه خوبی واسه پروژه های داخل ایران ارائه میده، میتونم رو CD هم اجراش کنم
Amir H Shekari
vanenshi