آموزش پاک کردن DNS Cache


۲۸ آبان ۱۳۹۹
آموزش پاک کردن dns cache

اگر شما هم در اتصال به اینترنت با مشکل روبرو هستید می‌توانید DNS Cache سیستم خود را پاک کنید. شما در این مقاله با مزایا و نحوه‌ی پاک کردن DNS Cache در سیستم‌عامل‌های محبوب آشنا خواهید شد.

دلایل پاک کردن DNS Cache

سیستم‌عامل‌ها مانند مرورگرها فایل‌های مربوط به DNS (Domain Name System) را Cache می‌کنند. فایل‌های Cache حاوی اطلاعاتی مانند hostnameها، آدرس‌های IP و … از همه‌ی وبسایت‌های مشاهده شده هستند.

اکثر سیستم‌عامل‌ها از DNS Cache استفاده می‌کنند تا میزان بار را در هنگام افزایش ترافیک، کاهش دهند. مدت اعتبار Cache، توسط TTL (Time To Live) تعیین می‌شود. تا زمانی که فایل‌های Cache شده معتبر باشند، requestها بدون نیاز به رفتن به DNS server پاسخ داده می‌شوند.

با این وجود استفاده از فایل‌های DNS Cache منسوخ شده یا معیوب می‌تواند منجر به ایجاد خطا و آسیب‌پذیری‌های امنیتی شود، بنابراین توصیه می‌شود که به صورت دوره‌ای DNS Cacheهای سیستم را پاک کنید. برخی از دلایلی که باعث می‌شوند شما این کار را به طور منظم انجام دهید عبارتند از:

  1. جلوگیری از ردیابی رفتارهای جستجوگر: ذخیره رکوردهای DNS باعث می‌شود تا هکرها راحت‌تر بتوانند تاریخچه‌ی مرورگر شما را پیش‌بینی کنند.
  2. امنیت: فایل‌های DNS Cache یکی از اهداف اصلی حمله‌ی DNS spoofing است و اطلاعات حساس کاربر مانند داده‌های شخصی و اطلاعات ورود به حساب‌های کاربری را به خطر می‌اندازد.
  3. رفع مشکل‌های فنی: مجبور کردن سیستم‌عامل برای جستجوی رکوردهای به‌روز شده DNS می‌تواند اشکال در اتصال و نمایش نادرست محتوای وب را رفع کند.

روش‌های پاک کردن DNS Cache

پاک کردن DNS Cache در هر سیستم‌عامل متفاوت است و ما در این بخش به سیستم‌عامل‌های Windows، Linux، MacOS X می‌پردازیم.

Microsoft Windows

مراحل زیر جامع هستند و شما می‌توانید در سیستم‌عامل‌های مختلف Windows مانند XP، 7، Vista، 8، 8.1، و 10 به کمک این مراحل، DNS Cache سیستم خود را پاک کنید.

  1. کلید‌های ترکیبی Windows + R را با هم فشار دهید تا ابزار Run باز شود و در ورودی آن، cmd را تایپ کرده و Enter را بفشارید تا command prompt باز شود.
  2. حال برای پاک کردن فایل‌های DNS Cache، دستور زیر را اجرا کنید:
ipconfig /flushdns
  1. اگر اجرای دستور بالا موفقیت آمیز باشد، خروجی زیر را مشاهده خواهید کرد:
پاک کردن dns cache در ویندوز

Linux

توزیع محبوب Ubuntu رکوردهای DNS را Cache نمی‌کند اما اگر شما به صورت دستی nscd (name service caching daemon) را بر روی سیستم‌عامل خود نصب کرده باشید به کمک مراحل زیر می‌توانید DNS Cache را پاک کنید:

  1. با فشردن کلیدهای ترکیبی CTRL + ALT + T صفحه‌ی Terminal برای شما باز می‌شود که می‌توانید دستورهای خود را در آن وارد کنید.
  2. پس از باز شدن Terminal با اجرای دستور زیر می‌توانید فایل‌های DNS Cache را پاک کنید:
sudo /etc/init.d/nscd restart

Mac OS X

  1. پس از فشردن دکمه‌ی F4 و باز شدن launchpad ابزار Terminal را جستجو کنید.
  2. اگر از Mac OS Sierra، X El Capitan، X Mavericks، X Mountain Lion، یا X Lion استفاده می‌کنید، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo killall -HUP mDNSResponder
  1. اگر از Mac OS X Yosemite استفاده می‌کنید، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo discoveryutil udnsflushcaches
  1. اگر از Mac OS X Snow Leopard استفاده می‌کنید، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo dscacheutil -flushcache
  1. اگر از Mac OS X Leopard استفاده می‌کنید، دستور زیر را اجرا کنید:
sudo lookupd -flushcache

جمع‌بندی

ممکن است دلیل ایجاد اشکال‌های مختلف در اتصال به اینترنت یا مشاهده صفحه‌های اشتباه وب در سیستم شما استفاده از فایل‌های Cache معیوب یا منسوخ شده باشد و شما به راحتی با پاک کردن فایل‌های DNS Cache می‌توانید این مشکل‌ها را رفع کنید.

منبع: https://www.hostinger.com/tutorials/how-to-flush-dns

برچسب‌ها:

خدمات رایگان لیارا

۲.۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری رایگان

۲.۵ گیگابایت Object Storage سازگار با پروتکل S3 با دیسک‌های SSD به‌صورت رایگان دریافت کنید.

هاست رایگان برای دیتابیس‌

دیتابیس‌های MariaDB، PostgreSQL و Redis را فقط با یک کلیک و به‌صورت رایگان تهیه کنید.

سرویس DNS رایگان

به سادگی دامنه‌تان را اضافه کنید و به صورت رایگان رکورد‌های آن را مدیریت کنید.

۱۰۰ هزار تومان اعتبار اولیه

بعد از ثبت نام در لیارا مبلغ ۱۰۰ هزار تومان اعتبار هدیه دریافت می‌کنید که با توجه به ساعتی بودن هزینه سرویس‌ها، می‌توانید تمامی خدمات پولی را برای چندین هفته رایگان استفاده کنید.

ارسال ۱۰۰ ایمیل تراکنشی رایگان در هر ماه

در سرویس ایمیل لیارا شما می‌توانید تا ۱۰۰ ایمیل رایگان در هر ماه ارسال کنید و فقط برای بیش از آن هزینه پرداخت کنید. (به‌همراه دسترسی SMTP)

هاست رایگان برای انواع وبسایت

تفاوتی ندارد برای وبسایت خود از Node استفاده می‌کنید یا Laravel و Django، در لیارا می‌توانید به صورت کاملا رایگان آن را میزبانی کنید.

توسعه‌دهندگان درباره‌ی ما چه می‌گویند

تجربه کار باliara_cloud@امروز خیلی خوب بود. یکی از سرویس هام رو منتقل کردم روش و راضیم. انقد سریع و جذاب کارم راه افتادم اصن باورم نمیشد! برعکس سرویس های PaaS دیگه با اون همه پیچیدگیشون. دمتون گرم
...

MohammadReza
liara testimonial
keikaavousi

بعد از بسته شدن @fandoghpaas و ناراحتی همه‌مون از اینکه یه سرویس خوب و صادق نمی‌تونه از پس هزینه‌ها بر بیاد، سرویسم رو منتقل کردم به پاس لیارا (https://liara.ir @liara_cloud) . تجربه راحت و خوب. تفاوت‌هایی داشت که کمی کار می‌خواست ولی تا الان کاملا راضی.

jadi
liara testimonial
jadi

یه خسته نباشید باید به تصمیمliara_cloud@بگم،
بعد از چندین روز سرکله زدن با سرویس های مشابه بالاخره تصمیم گرفتم لیارا رو امتحان کنم و باور نمیشه ۱۰ دقیقه بیشتر وقت نبرد،
دمتون گرم.

Arch
liara testimonial
EbadiDev

واسه سرویس PaaS با اختلاف لیارا بهترین رابط کاربری داره و یکی از مزیت‌های سرویس دیتابیس‌شون اینه که خودشون به صورت دوره‌ای بکآپ میگیرن.
...

Ali Najafi
liara testimonial
me_ali_najafi

یکی از کارهای خوبی که جدیداً میکنم اینه که یه دیتابیس روی لیارا میسازم و به پروژه وصل میکنم اینطوری هم خونه و هم محل کار دیتابیس بروز رو دارم و راحت میتونم ادامه بدم کار روliara_cloud@

Navid
liara testimonial
1navid

عاشقliara_cloud@شدم درسته در حد AWS نیست ولی خب تجربه خوبی واسه پروژه های داخل ایران ارائه میده، میتونم رو CD هم اجراش کنم

Amir H Shekari
liara testimonial
vanenshi