زبان‌ها و فریم‌ورک‌های مناسب برای یادگیری در سال ۲۰۲۱


۲۸ اسفند ۱۳۹۹
زبان‌ها و فریم‌ورک‌های مناسب برای یادگیری در سال ۲۰۲۱

به‌طور کلی پرداختن به این قبیل موضوع‌ها کار سختی است زیرا باید به پارامترهای زیادی توجه کرد اما به‌عنوان یک برنامه‌نویس پاسخ به این سوال که صنعت برنامه‌نویسی به‌خصوص حوزه‌ی تخصصی شما در آینده به کدام سمت حرکت می‌کند بسیار مهم است زیرا حتما می‌خواهید که خود را برای اشتغال در آینده آماده کنید.

بسیاری از مقاله‌هایی که در این زمینه منتشر می‌شوند بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارند اما ما در این مقاله سعی داریم تا تکنولوژی‌های حال حاضر را با دیدگاه‌های اساسی و مهم زیر بررسی کنیم:

  1. چشم‌انداز شغلی حال حاضر شما چیست؟
  2. فناوری‌های موجود در چه جهتی رو به پیشرفت هستند؟

به‌طور کلی اگر فرصت‌های شغلی زیادی برای هر کدام از زبان‌ها وجود داشته باشد می‌توانیم از آن دفاع کنیم اما زبان‌هایی با محبوبیت‌های کمتر شاید دارای قابلیت‌های خاصی باشند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد و نکته‌های قابل توجهی از هرکدام به شما ارائه می‌دهیم.

برای تجزیه و تحلیل‌های ارائه شده در این مقاله از آگهی‌های استخدام در ایالات متحده‌ استفاده شده است بنابراین اگر در کشور دیگری زندگی می‌کنید بایستی مجددا اکوسیستم کشور خود را در زمینه‌ی مورد نظرتان بررسی کنید.

نکته‌ای که باید به آن دقت این است که تمرکز ما بر روی زبان‌ها و فریم‌ورک‌های توسعه‌ی وب است یعنی همه‌ی زبان‌های مورد نظر ما سطح بالا هستند. بنابراین زبان‌های سطح سیستم مانند C++ جزو موارد مورد بررسی ما نخواهند بود.

۱) Python

۷۰.۳ هزار شغل موجود با افزایش ۱.۲ درصدی محبوبیت. زبان Python با گذشت زمان در حال کسب محبوبیت‌های بیشتری است و شما می‌توانید از آن به‌کمک فریم‌ورک‌های Django و Flask برای توسعه‌ی کامل بک‌اند برنامه‌های وب خود استفاده کنید. همچنین این زبان در یادگیری ماشین با استفاده از فریم‌ورک‌هایی مانند Tensorflow و scikit learn بسیار قوی عمل کرده است.

وجود این تعداد جایگاه شغلی و روند افزایشی محبوبیت این زبان باعث می‌شود تا آن را در ابتدای این لیست قرار دهیم بنابراین یادگیری این زبان یا قرار دادن آن در لیست یادگیریتان می‌تواند در آینده‌ی شغلی شما بسیار ارزشمند باشد.

۲) JavaScript

۴۹.۸ هزار شغل موجود با افزایش ۰.۶ درصدی محبوبیت. در گذشته از این زبان فقط برای توسعه‌ی فرانت‌اند برنامه‌های وب استفاده می‌شد اما امروزه با یادگیری تخصصی JavaScript می‌توانید به یک فول‌استک در حوزه‌ی وب تبدیل شوید. حتی برای کسانی که ماهیت weakly-type این زبان را دوست ندارند جایگزینی با نام TypeScript وجود دارد.

همچنین وجود فریم‌ورک‌هایی مانند React، Vue و Angular برای توسعه‌ی فرانت‌اند و وجود Express و NestJS در بک‌اند باعث شده تا هر توسعه‌دهنده‌ای بتواند نسخه‌ی MVP برنامه‌ی خود را به‌خوبی و بدون نیاز به توسعه‌دهنده‌ی دیگر، توسعه دهد.

ممکن است که موقیت‌های شغلی این زبان در رده‌ی سوم قرار داشته باشد اما با توجه به رشد سریع‌ آن می‌توانید زبان JavaScript را به‌عنوان ابزار بعدی خود برای توسعه‌ی برنامه‌های وب یاد بگیرید.

۳) C Sharp

۲۷.۳ هزار شغل موجود با کاهش ۰.۸ درصدی محبوبیت. زبان C Sharp یک زبان قدرتمند و multipurpose است که طراحی و پشتیبانی آن توسط Microsoft انجام می‌شود. برای توسعه‌ی وب می‌توانید از فریم‌ورک .NET استفاده کنید که یکی از محبوب‌ترین فریم‌ورک‌های توسعه‌ی بک‌اند برنامه‌های وب است. با پشتیبانی بلند مدت Microsoft از این زبان مطمئنا یکی از مهره‌هایی خواهد بود که می‌توانید در طولانی مدت روی آن حساب باز کنید.

۴) Java

۵۸.۳ هزار شغل موجود با کاهش ۱.۷ درصدی محبوبیت. با اینکه شخصا از طرفدارهای این زبان نیستم اما هنوز هم بخش بزرگی از برنامه‌های قدیمی وب با قدرت گرفتن از این زبان به کار خود ادامه می‌دهند و این برنامه‌ها به توسعه‌دهندگانی نیاز خواهند داشت که نگهداری و توسعه‌ی آن‌ها را برعهده داشته باشد.

این زبان با وجود قدمت بسیار طولانی خود هنوز هم توسط توسعه‌دهندگان برای توسعه‌ی برنامه‌های جدید استفاده می‌شود. اما با وجود موقعیت‌های شغلی بسیار بالای این زبان، آن را در شماره‌ی چهارم لیست خود آورده‌ایم زیرا علاوه بر موقعیت‌های شغلی فعال فعلی بایستی محبوبیت یک زبان را درنظر داشته باشید.

مطمئنا با یادگیری این زبان می‌توانید یک شغل خوب و پردرآمد داشته باشید اما نمی‌توانید همزمان انتظار داشته باشید که با پیشرفت‌های روزانه دنیا، اکوسیستم این زبان پیشرفت کند و همچنین جامعه‌ی کاربری جاوا در حال از دست دادن کاربران خود است.

به‌هر صورت با در نظر گرفتن تمام این موارد منفی و مثبت این زبان باید به فریم‌ورک Spring Boot اشاره داشته باشیم که می‌توانید از آن برای توسعه‌ی بک‌اند برنامه‌های وب خود استفاده کنید.

۵) Ruby

۱۳.۲ هزار شغل موجود با کاهش ۰.۱ درصدی محبوبیت. Ruby یا به‌طور خاص‌تر Ruby on Rails در جامعه‌ی توسعه‌دهندگان وب بسیار سرکوب شده است. این زبان به‌عنوان یک زبان ارگونومیک خوب و معروف شناخته شده است. با نوشتن کدهای کمی می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید و درک سینتکس‌های این زبان بسیار ساده است. همچنین با وجود معماری MVC این فریم‌ورک یک برنامه‌ی منطقی مناسبی را توسعه خواهید داد.

۶) Swift

۷.۵ هزار شغل موجود با کاهش ۰.۱ درصدی محبوبیت. امروزه Swift توانسته به زبان مورد علاقه‌ی توسعه‌دهندگان برای توسعه‌ی برنامه‌های مبتنی بر سیستم‌عامل‌های macOS، iOS، watchOS و tvOS تبدیل شود.

البته هنوز هم در مواردی استفاده از Objective-C ترجیح داده می‌شود و موقعیت‌های شغلی Objective-C حدودا سه برابر بیشتر از Swift است بنابراین بایستی در انتخاب آن دقت داشته باشید.

۷) PHP

۸.۷ هزار شغل موجود با کاهش ۰.۳ درصدی محبوبیت. به‌نظر می‌رسد که توجه توسعه‌دهندگان به زبان PHP کمتر از زبان‌های دیگر باشد اما با وجود فریم‌ورک‌های قدرتمندی مانند Laravel و Symfony و درنظر گرفتن پشتیبانی وفادارنه این زبان می‌توانید به یادگیری آن فکر کنید.

درحالی که نسخه‌های قبلی این زبان دارای نام‌گذاری‌های متناقض و اشتباه‌هایی بود که باعث گیج شدن توسعه‌دهندگان می‌شد اما در نسخه‌های فعلی این زبان مشکل‌های این چنینی را مشاهده نخواهید کرد. علاوه‌براین‌ها با تدابیری که توسط فریم‌ورک‌های بسیار عالی موجود در اکوسیستم این زبان اندیشیده شده بسیاری از مشکل‌های خود زبان رفع شده است.

۸) Go

۲.۵ هزار شغل موجود با افزایش ۰.۳ درصدی محبوبیت. این زبان به‌صورت statically-type توسط Google طراحی شده است. طیف گسترده‌ای از کارها را می‌توانید با زبان Go انجام دهید و یکی از بهترین انتخاب‌های توسعه‌ی بک‌اند و میکروسرویس‌ها است که فریم‌ورک Revel در توسعه‌ی بک‌اند برنامه‌های وب می‌درخشد.

به‌طور خلاصه می‌توان گفت که بسیاری برنامه‌نویسان از توسعه‌ی برنامه به کمک زبان Go، لذت می‌برند. بااین‌حال استفاده‌ی گسترده‌ای از این زبان نمی‌شود، به‌همین دلیل آن را در رده‌ی هشتم لیست قرار داده‌ایم. با وجود قابلیت‌های این زبان، پیدا کردن شغل می‌تواند برای شما چالش برانگیز باشد بنابراین در انتخاب خود دقت داشته باشید.

جمع‌بندی

تمام این لیست را بایستی بسته به نیاز خود نگاه کنید. اگر علاقه‌مند توسعه‌ی برنامه برای iOS هستید بنابراین Swift می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. به‌همین ترتیب اگر تمرکز شما بر روی توسعه‌ی فرانت‌اند برنامه‌های وب است به‌احتمال زیاد JavaScript موردی است که باید آن را انتخاب کنید یا اگر می‌خواهید به حوزه‌ی یادگیری ماشین و هوش مصنوعی وارد شوید بنابراین زبان Python ابزار کار شما در آینده است.

منبع: https://typeofnan.dev/programming-languages-and-frameworks-to-learn-in-2021

برچسب‌ها:

خدمات رایگان لیارا

۲.۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری رایگان

۲.۵ گیگابایت Object Storage سازگار با پروتکل S3 با دیسک‌های SSD به‌صورت رایگان دریافت کنید.

هاست رایگان برای دیتابیس‌

دیتابیس‌های MariaDB، PostgreSQL و Redis را فقط با یک کلیک و به‌صورت رایگان تهیه کنید.

سرویس DNS رایگان

به سادگی دامنه‌تان را اضافه کنید و به صورت رایگان رکورد‌های آن را مدیریت کنید.

۱۰۰ هزار تومان اعتبار اولیه

بعد از ثبت نام در لیارا مبلغ ۱۰۰ هزار تومان اعتبار هدیه دریافت می‌کنید که با توجه به ساعتی بودن هزینه سرویس‌ها، می‌توانید تمامی خدمات پولی را برای چندین هفته رایگان استفاده کنید.

ارسال ۱۰۰ ایمیل تراکنشی رایگان در هر ماه

در سرویس ایمیل لیارا شما می‌توانید تا ۱۰۰ ایمیل رایگان در هر ماه ارسال کنید و فقط برای بیش از آن هزینه پرداخت کنید. (به‌همراه دسترسی SMTP)

هاست رایگان برای انواع وبسایت

تفاوتی ندارد برای وبسایت خود از Node استفاده می‌کنید یا Laravel و Django، در لیارا می‌توانید به صورت کاملا رایگان آن را میزبانی کنید.

توسعه‌دهندگان درباره‌ی ما چه می‌گویند

تجربه کار باliara_cloud@امروز خیلی خوب بود. یکی از سرویس هام رو منتقل کردم روش و راضیم. انقد سریع و جذاب کارم راه افتادم اصن باورم نمیشد! برعکس سرویس های PaaS دیگه با اون همه پیچیدگیشون. دمتون گرم
...

MohammadReza
liara testimonial
keikaavousi

بعد از بسته شدن @fandoghpaas و ناراحتی همه‌مون از اینکه یه سرویس خوب و صادق نمی‌تونه از پس هزینه‌ها بر بیاد، سرویسم رو منتقل کردم به پاس لیارا (https://liara.ir @liara_cloud) . تجربه راحت و خوب. تفاوت‌هایی داشت که کمی کار می‌خواست ولی تا الان کاملا راضی.

jadi
liara testimonial
jadi

یه خسته نباشید باید به تصمیمliara_cloud@بگم،
بعد از چندین روز سرکله زدن با سرویس های مشابه بالاخره تصمیم گرفتم لیارا رو امتحان کنم و باور نمیشه ۱۰ دقیقه بیشتر وقت نبرد،
دمتون گرم.

Arch
liara testimonial
EbadiDev

واسه سرویس PaaS با اختلاف لیارا بهترین رابط کاربری داره و یکی از مزیت‌های سرویس دیتابیس‌شون اینه که خودشون به صورت دوره‌ای بکآپ میگیرن.
...

Ali Najafi
liara testimonial
me_ali_najafi

یکی از کارهای خوبی که جدیداً میکنم اینه که یه دیتابیس روی لیارا میسازم و به پروژه وصل میکنم اینطوری هم خونه و هم محل کار دیتابیس بروز رو دارم و راحت میتونم ادامه بدم کار روliara_cloud@

Navid
liara testimonial
1navid

عاشقliara_cloud@شدم درسته در حد AWS نیست ولی خب تجربه خوبی واسه پروژه های داخل ایران ارائه میده، میتونم رو CD هم اجراش کنم

Amir H Shekari
liara testimonial
vanenshi

همراه شما هستیم

در خصوص سفارش یا استفاده از سرویس‌ها سوالی دارید؟
تلفن واحد فروش:
۰۲۵-۳۳۵۵۷۶۱۹ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)
تلفن واحد فروش: ۳۳۵۵۷۶۱۹-۰۲۵ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)