تغییرات اخیر

در اینجا اطلاعیه‌ها، نسخه‌ها و تغییرات جدید لیارا فهرست می‌شوند.

    Apache Cassandra چیست؟


    ۲۹ تیر ۱۳۹۹
    دیتابیس apache cassandra

    Cassandra یک سیستم متن‌باز و توزیع شده برای مدیریت دیتابیس‌ها است که داده‌ها را در ستون‌ها (column) ذخیره می‌کند. همچنین یک سیستم مدیریت دیتابیس‌های NoSQL برای کار کردن با حجم زیادی از داده‌های پخش شده میان چندین سرور (که باعث افزایش دسترسی‌پذیری بدون هیچ گونه عامل خرابی، می‌شود) است. با زبان Java نوشته شده و توسط Apache توسعه داده شده است.

    Avinash Lakshman و Prashant Malik در ابتدا Cassandra را در Facebook برای بهبود قابلیت جست‌وجو صندوق ورودی Facebook، توسعه دادند. Facebook پروژه Cassandra را در جولای ۲۰۰۸، به عنوان یک پروژه متن‌باز بر روی Google code منتشر کرد. در مارس ۲۰۰۹ به یک پروژه Apache Incubator و در فوریه ۲۰۱۰ به یک پروژه سطح بالا تبدیل شد. این قابلیت‌های برجسته Cassandra، باعث معروف‌تر شدنش شد.

    مسیر توسعه cassandra

    Apache Cassandra برای مدیریت حجم زیادی از ساختار داده‌های توزیع شده استفاده می‌شود. در واقع یک سرویس با ثبات بالا و بدون عاملی که باعث خرابی شود (no single point of failure)، است. لیست زیر، برخی از مزیت‌های دیتابیس Apache Cassandra است:

    • مقیاس‌پذیر، دارای قابلیت مدیریت خطا و پایدار است.
    • دیتابیسی براساس ستون‌ها (column-oriented) است.
    • طراحی توزیع شده آن براساس Dynamo آمازون و مدل دیتای آن براساس Big table گوگل است.
    • در Facebook ساخته شده است و به شدت از سیستم‌های مدیریت دیتابیس‌های رابطه‌ای، متفاوت است.

    Cassandra مدل Dynamo-style replication را که هیچ عامل خرابی ندارد را پیاده می‌کند، اما مدل داده column family قدرت‌مندتری را به آن اضافه می‌کند. Cassandra توسط شرکت‌های بزرگی نظیر Facebook، Twitter، Cisco، Rackspace، eBay، Netflix و … استفاده می‌شود.

    هدف طراحی Cassandra، مدیریت داده‌های حجیم یا Big data، از طریق چندین node یا سرور، بدون هیچ گونه مشکلی است. Cassandra یک سیستم نظیر به نظیر (peer-to-peer) توزیع شده میان nodeهایش دارد و دیتا در میان تمام nodeهای یک کلاستر توزیع شده است.

    تمام nodeهای Cassandra که در یک کلاستر قرار دارند، نقش یکسانی را ایفا می‌کنند. هرکدام از nodeها مستقل هستند، در عین حال به nodeهای دیگر نیز متصل شده‌اند. هر کدام از nodeها در یک کلاستر، می‌توانند درخواست‌های خواندن و نوشتن را، بدون توجه به مکان قرارگیری دیتا در این کلاستر، بپذیرند. هنگامی که یک node از دسترس خارج می‌شود، درخواست‌های خواندن و نوشتن توسط سایر nodeها در شبکه مدیریت می‌شوند.

    قابلیت‌های دیتابیس Cassandra

    Cassandra به دلیل قابلیت‌های فنی که ارائه می‌کند، به سرعت معروف شده است. در زیر به برخی از این قابلیت‌ها می‌پردازیم:

    ۱) توزیع پذیری آسان داده‌ها:

    این قابلیت را فراهم می‌کند که داده‌ها را در هرجایی که بخواهید، توسط تکثیر آن‌ها در مراکز داده مختلف، توزیع کنید. برای مثال: ۵ node در اختیار داریم، بیایید نام‌های آن‌ها را اینگونه تصور کنیم: N1، N2، N3، N4، N5. با استفاده از الگوریتم پارتیشن‌بندی، محدوده توکن را در نظر می‌گیریم و براساس این داده‌ها را توزیع می‌کنیم. هر کدام از nodeها محدوده توکنی را دارد که داده‌ها توسط آن‌ها توزیع می‌شوند (در واقع توکن‌ها در Cassandra، یک مقدار hash هستند که به هنگام افزودن داده به Cassandra ایجاد می‌شوند و هرکدام از nodeها شامل محدوده‌ای از این توکن‌ها می‌شوند). برای فهم بهتر به تصویر زیر نگاهی بیندازید:

     توزیع پذیری آسان داده‌ها cassandra

    ۲) ذخیره‌سازی انواع داده‌ها:

    Cassandra تمام فرمت‌های امکان‌پذیر در داده‌ها را در خود جای داده است، نظیر ساختار یافته، نیمه ساختار یافته و بدون ساختار. در واقع با توجه به نیاز شما، به صورت پویا، ساختار داده را به ساختار مدنظرتان تغییر می‌دهد.

    ۳) مقیاس‌پذیری:

    Cassandra بسیار مقیاس‌پذیر است و این اجازه را می‌دهد که بتوانیم سخت‌افزارهای بیشتری برای استفاده مشتریان و ذخیره‌سازی داده‌های بیشتر، اضافه کنیم.

    ۴) سرعت بالا در ذخیره سازی:

    Cassandra برای اجرا در سخت‌افزارها و یا سرور‌های ارزان قیمت و سطح پایین طراحی شده است. Cassandra می‌تواند به طرز چشمگیری، عملیات نوشتن را با سرعت بالایی اجرا کند، همچنین می‌تواند صدها ترابایت داده را بدون کاهش سرعت خواندن، ذخیره کند.

    ۵) قابل اطمینان:

    Cassandra عاملی ندارد که باعث خرابی و یا پایین آمدن آن شود، پس می‌توان از آن برای برنامه‌های مهم اقتصادی که در آن‌ها عدم خرابی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، استفاده کرد.

    ۶) عملکرد خطی سریع:

    Cassandra به صورت خطی مقیاس‌پذیر است، پس می‌توانید عملکرد آن را با افزودن nodeهای بیشتر به کلاستر، افزایش دهید. این قضیه باعث افزایش سرعت پاسخگویی می‌شود.

    ۷) پشتیبانی از Transaction‌ها:

    Cassandra از خواص ACID (یا Atomicity Consistency Isolation Durability) برای تراکنش‌ها در دیتابیس پشتیبانی می‌کند.

    منبع: https://www.geeksforgeeks.org/introduction-to-apache-cassandra

    ســــــــــــــــــــــال‌هاست که هستیم

    ۶ سال در کنار شما تجربه جمع کردیم. تازه در ابتدای مسیر هستیم، مسیر ساخت آینده.

    جمع‌مـــــــــــان، جمع است

    بیش از ۴۰ هزار توسعه‌دهنده و صاحبان کسب و کار در جمع ما هستند. جای شما خالی‌ست...

    خدمات رایگان لیارا

    ۲.۵ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی ابری رایگان

    ۲.۵ گیگابایت Object Storage سازگار با پروتکل S3 با دیسک‌های SSD به‌صورت رایگان دریافت کنید.

    هاست رایگان برای دیتابیس‌

    دیتابیس‌های MariaDB، PostgreSQL و Redis را فقط با یک کلیک و به‌صورت رایگان تهیه کنید.

    سرویس DNS رایگان

    به سادگی دامنه‌تان را اضافه کنید و به صورت رایگان رکورد‌های آن را مدیریت کنید.

    ۱۰۰ هزار تومان اعتبار اولیه

    بعد از ثبت نام در لیارا مبلغ ۱۰۰ هزار تومان اعتبار هدیه دریافت می‌کنید که با توجه به ساعتی بودن هزینه سرویس‌ها، می‌توانید تمامی خدمات پولی را برای چندین هفته رایگان استفاده کنید.

    ارسال ۱۰۰ ایمیل تراکنشی رایگان در هر ماه

    در سرویس ایمیل لیارا شما می‌توانید تا ۱۰۰ ایمیل رایگان در هر ماه ارسال کنید. (به‌همراه دسترسی SMTP)

    هاست رایگان برای انواع وبسایت

    تفاوتی ندارد برای وبسایت خود از Node استفاده می‌کنید یا Laravel و Django، در لیارا می‌توانید به صورت کاملا رایگان آن را میزبانی کنید.

    همراه شما هستیم

    در خصوص سفارش یا استفاده از سرویس‌ها سوالی دارید؟
    تلفن واحد فروش:
    ۰۲۵-۳۳۵۵۷۶۱۹ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)
    تلفن واحد فروش: ۳۳۵۵۷۶۱۹-۰۲۵ (روزهای کاری ۹ الی ۱۷)